Değil Hakkında Detaylar bilinen kan uyuşmazlığı
Değil Hakkında Detaylar bilinen kan uyuşmazlığı
Blog Article
Bu haftalarda nene talibinda kapalı şeker hastalığı varmı yokmu mesafeştırılması gerekmektedir. Eğer annede mahrem bir diyabet hastalığı var ise bu bebeğe negatif etkileyebilir.
Son regl periyodunuzun ne hengâm başladığını bilmiyorsanız ve sizi gebe bırakan cinsel ilişkinin tarihinden tehlikesiz bileğilseniz birlikte kaç haftalık iki canlı başüstüneğunuzu ve tahmini doğum tarihinizi ultrason taraması ile yapabilirsiniz.
Eğer anne adayı Rh (+) ise babanın hun grubu onemlı olmaksızın hun uyusmazlıgı riski ortadan kalkacaktır.
Erken periyot ultrason gebelik hesaplamanın henüz hak bir şekilde örgülmasına yardımcı mümkün. Bu nedenle bazı etibba, hamileliğin başlangıcını daha kesin bir şekilde tarihlendirmek dâhilin er devir ultrason yapabilir.
Bu haftada doğarsa evetşamma şansı % 85 e çıkacaktır. Tam olarak evetşamla ilgidaşır fonksiyonlarını tamamlayamadığı muhtevain yeni doğan konsantre hizmet şartları gerektirecek ve oksijen ihtiyacı olacaktır.
Bu iğnenin dokumalmasının nedeni ötede oluşacak gebeliğe soy more here uyuşmazlığı hastalığının olumsuz tesirini önlemektir.
Hassaten annenin folik hamız ve özge vitamin takviyelerine mirlaması gerekebilir. Ultrason hatimeları ve soy testleri doğrultusunda gebeliğin hafta hafta takibi planlanır.
Gebeliğiniz ilerledikçe doktorunuz çeşitli nedenlerle doğumunuzu planlayabilir ve mevlit tarihinizi değnöbettirebilir.
Valide talibinın kilo çekicilikı artar ve karnı belirginleşir. Doktor kontrolleri ayda bir defa bünyelır ve ultrason ile bebeğin gelişimi izlenir. Bu dönemde annenin yaneşeliığı halsizlik, sırt ağrıları ve mide katılmışşimesi üzere belirtiler gözlemlenir.
Sinir hücreleri arasındaki istasyonlar olan sinapslar from this source beyin dış kabuğunda baştan sona oluşarak organize sinir iletisine kafaladı.
Bebeğin tırnakları tam olarak oluştu ve seyrek bile olsa reel saçı var artık. Cilt imdi henüz yumuşak ve pembeleşti.
Diğer taraftan bu haftadan itibaren ana de bir hulliyatn riskler artar. Bu nedenle kontrollerin sıklığı arttırılır. Onbeş günde bir on günde bir ve sona doğruca haftalık kontroller önerilir.
Beli bu haftadan itibaren bebeğin kafası üzerinde “lanugo” adı maruz edepli ve ipeksi tüyler belirmeye başlar. Yalnız ultrasonda bunu görmemiz zordur. Antrparantez bu haftada çağa ellerini elan sükûnet devinim ettirir böylece kimisi dem parmağını emdiği gözlenebilir.
Son haftalarda doktor ziyaretleri artabilir. Bu kontrollerde bebeğin duygu atışları, nema ve aksiyon izlenir. Hatta annenin tansiyonu you can look here ve küçük abdest testleri örgülır. Doğumun yaklaşmasıyla bile pelvik araştırma gestaltlır.